Masterskip

Masterskip is een organisatie die reizen voor jongeren uit havo 4\vwo 4 en 5 organiseert. De reizen vinden plaats op een zeilschip, de Wylde Swan. Deze boot is speciaal gemaakt om jongeren het zeilen te leren en onderwijs te volgen. Tijdens deze reizen gaat school namelijk gewoon verder alleen op een hele andere manier natuurlijk. Je hebt ’s ochtends 3 á 4 uur zelfstudie en ’s middags heb je excursies of gezamenlijke lessen. Deze lessen gaan dieper in op de stof en je leert veel over het schip en het zeeleven.

De Wylde Swan

De Wylde Swan is de grootste topzeilschoener ter wereld. Een modern,  tall ship, ontworpen en gebouwd als sail training platform. Met haar goede zeilprestaties en moderne inrichting is de Wylde Swan een schip dat avonturen mogelijk maakt.

Onze reis

Wij hebben ervoor gekozen om reis 1 te doen. Dit is een onvergetelijke reis waarbij we de Atlantische Oceaan oversteken. We beginnen in Noord-Spanje en varen naar de Atlantische eilanden Madeira en Tenerife. Eind november steken we met de passaatwinden de oceaan over.

Een dag aan boord

Een dag aan boord van de Wylde Swan begint om 6:45 uur. Er wordt ontbeten en van 8 tot 12 uur schoolwerk gemaakt. ´s middags is het tijd om met de andere 28 leerlingen de boot schoon te maken, zeiltraining te krijgen en op excursies te gaan/ extra workshops te krijgen. Dan wordt er gegeten en om de beurt ´s nachts wacht gelopen. Maandag t/m zaterdag zijn schooldagen en op zondag heb je vrij.